12 mrt 2018

GZA Ziekenhuizen campus Sint-Jozef, WZC Cadiz en WZC Hollebeek openen op 18 maart 2018 hun deuren voor het publiek

Naar aanleiding van de zevende editie van de Dag van de Zorg opent GZA op zondag 18 maart de deuren van drie van haar voorzieningen.


Naar aanleiding van de zevende editie van de Dag van de Zorg opent GZA op zondag 18 maart de deuren van drie van haar voorzieningen. Tussen 10 en 17 uur krijgen bezoekers de kans om een blik te werpen achter de schermen van GZA Ziekenhuizen campus Sint-Jozef en woonzorgcampussen Cadiz en Hollebeek.

GZA Ziekenhuizen campus Sint-Jozef

Op zondag 18 maart heten we bezoekers van harte welkom op campus Sint-Jozef in Mortsel. Tijdens onze rondleidingen nemen we u graag mee langs onze verschillende diensten voor een kijkje achter de schermen. Voer zelf een gastroscopie uit, volg een rollatorparcours, woon een demonstratie bij van heup-, knie- en schouderprotheses of breng een bezoekje aan de oefenzaal van onze kinesisten.

In onze tent kunt u bij diverse infostands terecht, waar medewerkers graag meer informatie geven over verschillende domeinen binnen ons ziekenhuis. Bij onze handhygiënisten kunt u uw handhygiëne testen, ons team van diëtisten geeft u graag meer informatie over de vernieuwde voeding- en beweegdriehoek of doe een cardiotest onder begeleiding van één van onze kinesisten. Bent u geïnteresseerd in een job in de gezondheidssector en wilt u graag deel uitmaken van ons team? Dan staan onze medewerkers van talentbeheer voor u klaar. Ook bezoekers die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk binnen onze organisatie kunnen terecht bij de infostand voor vrijwilligers. Daarnaast kunt u in onze tent ook terecht voor een drankje. De opbrengst van de bar schenken we aan SOS Kinderdorpen.

GZA Zorg en Wonen woonzorgcampus Cadiz en Hollebeek

Woonzorgcampus Cadiz heet u op zondag 18 maart van harte welkom op haar nieuwe woonzorgcampus op het Eilandje. Bezoekers kunnen deelnemen aan diverse rondleidingen doorheen de verschillende woonvormen van de campus en bijgevolg kennismaken met het woonzorgcentrum, de assistentiewoningen en een aparte woonunit specifiek voor personen met jongdementie. Voor wie het allemaal iets actiever mag zijn, organiseert het Regionale expertisecentrum dementie (ECD) Orion i.s.m. PGN tussen 13 en 17 uur een workshop “voelmateriaal” op de afdeling jongdementie.

Op woonzorgcampus Hollebeek wordt u verwelkomd door onze zorgrobot Zora. Zij activeert bewoners om deel te nemen aan activiteiten en stimuleert hun revalidatieproces. Tijdens de rondleidingen leiden onze medewerkers u langs het woonzorgcentrum, onze assistentiewoningen en het recent geopend dagverzorgingscentrum. Verder krijgt u inkijk in het animatieaanbod waaraan onze bewoners dagelijks vrijblijvend kunnen deelnemen. Hebt u ondertussen honger gekregen, ga dan even langs in het dagverzorgingscentrum voor een bordje met culinaire lekkernijen uit de wijk Kiel.

Bent u nieuwsgierig naar onze rondleidingen en activiteiten tijdens de Dag van de Zorg, neem dan zeker een kijkje op onze website www.gzadagvandezorg.be.