26 apr 2018

Woonzorgcampus Hollebeek viert haar éénjarig bestaan


Op donderdag 26 april 2018 viert woonzorgcampus Hollebeek haar éénjarig bestaan. Tezamen met haar bewoners, medewerkers, familieleden en mantelzorgers kijkt Hollebeek terug op het voorbije jaar en werpen ze een blik op de toekomst.

Terugblik éénjarig bestaan

Op 26 april 2017 nam GZA Zorg en Wonen haar gloednieuwe woonzorgcampus Hollebeek in gebruik. Gelegen op het Antwerpse Kiel en met zicht op het stadion van voetbalclub KFCO Beerschot biedt Hollebeek onderdak aan een woonzorgcentrum, een dagverzorgingscentrum en assistentiewoningen. Na een jaar mag woonzorgcampus Hollebeek terugblikken op een goede integratie in de wijk en een gestage stijging in de bezetting van het woonzorgcentrum. Om alle bewoners gerichte en persoonlijke zorg te kunnen blijven bieden, werd ook het team van verpleegkundigen, zorgkundigen en animators uitgebreid.

In het afgelopen jaar opende Hollebeek haar dagverzorgingscentrum en bood het woonzorgcentrum enkele bedden kortverblijf aan. Op 2 januari 2018 opende het dagverzorgingscentrum Hollebeek haar deuren. Het dagcentrum biedt een warme thuis voor zorgbehoevende personen vanaf 65 jaar, hun mantelzorgers en vrijwilligers uit de buurt. Dagverzorgingscentrum Hollebeek richt zich ook op ouderen met een migratie-achtergrond. Vanaf 1 april 2018 biedt Hollebeek bovendien drie bedden kortverblijf aan. Deze mogelijkheid tot kortverblijf kende alvast een mooie start binnen woonzorgcampus Hollebeek. Daarnaast staan ook de assistentiewoningen volop in de schijnwerpers. Momenteel loopt er daarvoor een actie op woonzorgcampus Hollebeek. Personen die intekenen voor 1 juni, huren hun assisentiewoning twee maanden gratis.

Activiteiten

Om het éénjarig bestaan van de woonzorgcampus te vieren, organiseerden de medewerkers van Hollebeek allerlei activiteiten. Zo werd er het voorbije weekend een concert brunch georganiseerd met een talrijke opkomst van bewoners, cliënten, familie en mantelzorgers. Deze week organiseert Hollebeek een quiz waarin ze samen met bewoners en familie het afgelopen jaar herbekijken. Verder maken medewerkers en bewoners ook een fotocollage als samenvatting van het afgelopen jaar.